Kari taštičky horké i studené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari taštičky horké i studené
Kari taštičky horké i studené
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 41230 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
125 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
100 g | Margarín |
225 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
5 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 216,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hořčičné semínko, Kari koření, Kurkuma, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Margarín, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari taštičky horké i studené postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku a zpracujeme ji s margarínem posekaným na kousky. Vznikne drobenka. Vmícháme vodu a vypracujeme těsto. Zabalíme a dáme do lednice na 30 minut. |
2 | Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájené brambory na kostky, pokrájenou mrkev, nasekanou cibuli a česnek a smažíme 2 minuty. Přidáme kari, kurkumu, mletý kmín, hořčičné semínko a smažíme minutu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 20 minut, dokud zelenina nezměkne a tekutina se nevypaří. Poté necháme vychladnout. |
3 | Těsto rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme na placku o průměru 15 cm a na každou placku dáme část náplně. Okraje každé placky potřeme, přehneme je a stiskneme, aby se slepily. |
4 | Dáme na pečící plech a v předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200 stupňů. |
5 | Podáváme jak teplé, tak studené. |