Recept

Rýžový nákyp se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 41250

Ingredience

100 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
3 dl Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
300 g Rýže loupaná
30 g Strouhanka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
200 g Švestky
300 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 295kJ
30% Sacharidy 107 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 135 mg
21% Bílkoviny 12 g

Rýžový nákyp se švestkami postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, vsypeme cukr, pomerančovou šťávu, přidáme švestky a povaříme přibližně 3 minuty.

2

Mléko vylijeme do jiného hrnce, přisypeme rýži, osolíme a za stálého míchání povaříme do poloměkka, asi 5 minut, a necháme vychladnout.

3

Máslo, cukr moučku dáme do misky, vejce rozklepneme, žloutky oddělíme, dáme do misky a rozšleháme do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Do uvařené rýže přimícháme vyšlehané žloutky, uvařené vychladlé švestky i s vodou, zlehka promícháme a vylijeme do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Připravený vyšlehaný sníh vylijeme na povrch směsi ve formě, kterou vložíme do předehřáté trouby přibližně na 30 minut zapéct.

4

Zapečený nákyp porcujeme na mělké talíře.

Poznámka

Rýžový nákyp podáváme teplý, ale je chutný také studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept