Rybí wok s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí wok s česnekem
Rybí wok s česnekem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41255 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer - nať |
50 g | Česnekové máslo |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
50 g | Kopr čerstvý |
600 g | Okouník mořský |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 99,9mg |
Draslík | 760,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,7mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Okouník mořský, Paprika červená, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Česnekové máslo, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí wok s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Filety z okouníka mořského opláchneme pod proudem tekoucí studené vody. Osušíme je a rozkrájíme na kostky o hraně asi 1,5 centimetru. Omyjeme celerové stonky a pórek. Obojí nakrájíme na tenčí proužky. Obě červené papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a bílá žebra. Také nakrájíme na proužky o šířce asi 5 milimetrů. Kopr opláchneme a nožem nasekáme najemno. |
2 | Do přichystaného woku vložíme česnekové máslo a na něj vložíme všechnu zeleninu, tedy pórek, celer, papriky. Dusíme 5 minut při středně vysoké teplotě. Vlijeme rybí vývar a povaříme ještě 8 minut. Lehce mícháme. Dochutíme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a nakonec zasypeme koprem. |