Tagliatelle pikantní s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle pikantní s rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41285 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
450 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Tagliatelle |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 394,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Tagliatelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle pikantní s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme ve woku máslo, přidáme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, smažíme 4 minuty. Přidáme nakrájené chilli papričky a 2 minuty smažíme. Přidáme vývar, nakrájená rajčata a povaříme za občasného míchání 10 minut. |
2 | Omáčku nalijeme do mixéru a mixujeme minutu, poté ji vrátíme do woku, přidáme cukr, rajčatový protlak, sůl, pepř a přivedeme k varu. |
3 | V hrnci s osolenou vodou uvaříme tagliatelle 10 minut. |
4 | Poté je scedíme, dáme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou. |