Sépiové těstoviny s mořskými plody a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépiové těstoviny s mořskými plody a zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 41293 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 ks | Celer řapíkatý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 g | Mořské plody mix |
2 ks | Mrkev kořen |
1 hrst | Pažitka |
1 ks | Pórek |
400 g | Špagety sépiové |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
100 ml | Vývar z humrů |
125 g | Créme fraiche |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 268,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Pažitka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořské plody mix, Mrkev kořen, Pórek, Špagety sépiové, Vývar z humrů, Créme fraiche mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sépiové těstoviny s mořskými plody a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Pokud máme mořské plody mražené, necháme je rozmrazit podle návodu na obalu. Čerstvé mořské plody omyjeme a pokud je potřeba, vykucháme je a očistíme. Připravíme zeleninu. Mrkev očistíme a omyjeme. Nakrájíme na nudličky. Pórek a celer očistíme, omyjeme a osušíme. Pórek nakrájíme na tenčí kolečka, celer na menší kousky. |
2 | Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a za občasného míchání ji dusíme 5-8 minut. Poté vše podlijeme humrovým fondem (vývarem) a bílým vínem. Promícháme a přidáme mořské plody. Vše necháme pod pokličkou dusit asi 10 minut. |
3 | Zeleninu a mořské plody zjemníme přidáním crème fraîche, dochutíme solí. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Po uvaření je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
4 | Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme sekanou pažitkou. |