Hrušková marmeláda s brandy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušková marmeláda s brandy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41399 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,5 cl | Brandy |
500 g | Cukr želírovací |
1,5 kg | Hrušky |
1 ks | Kyselina citrónová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 259,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy, Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušková marmeláda s brandy postup přípravy receptu:
1 | Hrušky očistíme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na malé kousky. |
2 | V hrnci smícháme hrušky, brandy, kyselinu citronovou, přidáme želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 5 minut, pak hrnec sundáme ze sporáku. |
3 | Hruškovou marmeládu nalijeme do sklenic a vzduchotěsně uzavřeme. |
Bezva chuť, jen jsem přihodila ještě kousek skořice a 4 hřebíčky. Kyselinu citronovou nedávám, dala jsem šťávu z jednoho citronu.