Vepřové maso s nudlemi a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s nudlemi a zeleninou
Vepřové maso s nudlemi a zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 g | Fazole mungo |
0,5 kávová lžička | Kari pasta červená |
2 kávová lžička | Med včelí |
160 g | Nudle Mie |
4 polévková lžíce | Ocet rýžový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
6 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Šalotka |
400 g | Shiitake houby |
300 g | Vepřové maso libové |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 54,2mg |
Draslík | 694,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Med včelí, Olej slunečnicový, Šalotka, Shiitake houby mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole mungo, Kari pasta červená, Nudle Mie, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Vepřové maso libové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s nudlemi a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové maso osušíme a rozkrájíme na proužky silné asi 1 cm. V misce smícháme sójovou omáčku se zeleninovým vývarem, přidáme ocet, med a červenou kari pastu. Do takto připravené marinády vložíme nakrájené proužky vepřového masa. Marinujeme asi 30 minut. |
2 | Nudle Mi nasypeme do vařicí vody a připravíme podle návodu uvedeného na jejich obalu. Výhonky fazolí mungo nasypeme do síta a přelijeme přes ně vodu z nudlí, když je ještě horká. Fazole zchladíme a počkáme, až okapou. Šalotky zbavíme slupek a posekáme nadrobno. Houbám shiitake očistíme nožičky a pokrájíme je na tenké plátky. |
3 | Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej, na který vhodíme pokrájené šalotky s houbami, pak obojí z pánve vyndáme a nasypeme do ní vepřové maso. Vložíme k němu opečené houby se šalotkami, fazolové výhonky, marinádu, která nám zbyla a zahříváme asi 5 minut, během nich směs stále mícháme. Na závěr směs dochutíme sójovou omáčkou a šťávou z 1 citronu. Přidáme nudle a vše pečlivě promícháme. Můžeme servírovat. |