Transylvánský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Transylvánský guláš
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41450 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
10 g | Kmín drcený |
20 g | Kopr sušený |
20 g | Paprika mletá sladká |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
3 dl | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
5 dl | Voda pitná |
700 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 79,2mg |
Draslík | 471,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sušený, Smetana 12% (konzumní), Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Transylvánský guláš postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a kmínem a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme vepřové maso nakrájené na kostky a orsstujeme ze všech stran. Přidáme nasekaný kopr, osolíme, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme a promícháváme. Když je maso poloměkké přidáme zakysané zelí a dodusíme. Zalijeme smetanou, dochutíme a krátce povaříme do zhoustnutí. |
Poznámka
Guláš je vhodné podávat uleželý do druhého dne.