Cibulačka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulačka se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41452 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
1 kg | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr ementálského typu |
2 dl | Víno červené |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 784,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Med včelí, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Sýr ementálského typu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulačka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zahřejeme máslo, dáme do něho med a přidáme na velké měsíčky nakrájenou cibuli, stálým mícháním cibuli osmahneme, vhodíme bobkový list, posypeme moukou, mletou paprikou, promícháme, zalijeme vínem, vyvaříme víno, zalijeme vývarem a pod poklicí povaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření dochutíme solí a pepřem. |
2 | Hotovou polévku podáváme s nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Cibulovou polévku podáváme teplou s opečenou vekou.