Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 41571

Ingredience

0,3 ks Bujón zeleninový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Křen
30 g Mouka pšeničná hladká
110 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Rajčata
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
10 ks Vejce slepičí
1,3 l Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 261kJ
4% Sacharidy 13 g
63% Tuky 47 g
13% Sodík 257 mg
33% Bílkoviny 19 g

Ragú z vařených vajec postup přípravy receptu:

1

V jednom litru vody uvaříme vejce natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony rozkrájíme na čtvrtky, rajčata rozpůlíme, pažitku nasekáme najemno, křen nastrouháme a smícháme s citronovou šťávou. V 250 ml vody pět minut vaříme zeleninový bujón. Na 60 g másla zpěníme cibuli, přidáme žampiony a na mírném plameni za stálého míchání asi čtyři minuty smažíme. Poté vmícháme rajčata a podusíme.

2

Z 50 g másla a 30 g mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, vývar, osolíme, opepříme a alespoň deset minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme křen, přidáme půlky vajec, žampionovou směs a necháme prohřát, ale nevaříme.

3

Podáváme posypané pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept