Smetanová omáčka po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka po indicku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41574 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
85 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 hrnek | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 174kJ
2% Sacharidy 6 g
106% Tuky 80 g
3% Sodík 58 mg
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 423,3mg |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 20,9mg |
Vláknina | 432,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová omáčka po indicku postup přípravy receptu:
1 | Pažitku nasekáme najemno, přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme. Směs vložíme do vodní lázně a zahřejeme. Teplou podáváme. |
Poznámka
Vhodná zejména k bramborovým jídlům.