Hořčicová omáčka s karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčicová omáčka s karamelem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41576 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
4 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Karamel |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 440kJ
1% Sacharidy 4 g
8% Tuky 6 g
12% Sodík 236 mg
14% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Karamel mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčicová omáčka s karamelem postup přípravy receptu:
1 | Hořčici smícháme s karamelem a octem, přidáme vejce a ochutíme solí. Na mírném ohni chvíli šleháme. |
2 | Jakmile začne omáčka houstnout, odstavíme a necháme vychladnout za stálého míchání. Poté ihned podáváme. |