Recept

Špagety se slávkami a smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4159

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1,5 kg Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
500 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 930 kcal
Kilojoule 3 892kJ
31% Sacharidy 112 g
28% Tuky 21 g
57% Sodík 1 g
112% Bílkoviny 63 g

Špagety se slávkami a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím očistíme slávky a zbavíme je byssových vláken.

3

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a velmi krátce orestujeme prolisovaný česnek. Přilijeme víno, vložíme slávky a pod pokličkou při nízké teplotě asi 5min podusíme. Slávky vyjmeme, použijeme pouze neotevřené.

4

Do šťávy vmícháme smetanu, nakrájenou bazalku, ochutíme solí a pepřem a ještě asi 2min povaříme.

5

Špagety rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept