Rajčatová omáčka se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41611 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
4 ks | Rajčata |
1 hrnek | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 špetka | Sůl |
6 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 12,6mg |
Draslík | 202,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana jihočeská zakysaná15%, Sýr Eidam cihla 40%, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Sýr nastrouháme a společně se všemi ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. |
2 | Neohříváme, omáčku podáváme studenou. |