Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41612

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
600 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Ocet rýžový
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1500 ml Vývar zeleninový
30 g Zázvor celý
2 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 539kJ
9% Sacharidy 32 g
44% Tuky 33 g
90% Sodík 2 g
53% Bílkoviny 30 g

Jehněčí na cibulkách postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso vložíme do většího hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem, přitom 250 ml vývaru odložíme stranou. Vaříme doměkka.

2

Jehněčí nakrájíme na plátky o velikosti asi 1,5x 2 centimetry a tloušťce 3 milimetry. Jednotlivé kousky jehněčího masa obalujeme ve škrobu.

3

Do připraveného woku vlijeme arašídový olej, vhodíme na něj zázvor a zprudka opečeme. Potom přidáme maso a restujeme. Nakonec zalijeme zbytkem vývaru, který jsme si odložili stranou. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme maso, až omáčka, ve které je, zhoustne.

4

Omyjeme jarní cibulky a nasekáme na drobné kousky.

5

Maso zakápneme sójovou omáčkou, rýžovým octem a sezamovým olejem. Osolíme a posypeme nasekanou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept