Recept

Vepřový jazyk po uhersku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 41641

Ingredience

800 g Brambory
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
5 g Kmín drcený
50 g Mrkev kořen
20 g Paprika mletá sladká
150 g Paprika zelená
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
50 g Petržel kudrnka
150 g Rajčata
50 g Sádlo vepřové škvařené
15 g Sůl
400 g Vepřový jazyk
4 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 104kJ
11% Sacharidy 38 g
80% Tuky 60 g
83% Sodík 2 g
44% Bílkoviny 25 g

Vepřový jazyk po uhersku postup přípravy receptu:

1

Jazyky očistíme kartáčem, vložíme do vroucí vody a 10 minut povaříme. Vyjmeme, necháme trochu vychladnout, oloupeme. Vodu vyměníme za čerstvou, vložíme jazyky, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a pozvolna uvaříme do měkka.

2

Mezitím v kastrolu osmahneme na sádle cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme, vložíme nakrájená rajčata, papriky, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek a brambory, pokrájené na kostky. V zakrytém kastrolu necháme pozvolna dusit, až jsou brambory měkké.

3

Uvařené jazyky nakrájíme na plátky a podáváme rozložené na porci bramborové směsi, ozdobené nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept