Jednoduchý recept

Indický rasam

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41645

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
10 ks Feferony
1 kávová lžička Hořčičné semínko
0,5 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 69 kcal
Kilojoule 287kJ
3% Sacharidy 12 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 12 mg
4% Bílkoviny 2 g

Indický rasam postup přípravy receptu:

1

Feferony nakrájíme, společně s kmínem a hořčičným semínkem nasucho opražíme na pánvi. Poté směs rozdrtíme v hmoždíři.

2

Do kastrolu vlijeme hrnek vody, přidáme utřený česnek, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, ochutíme pepřem, kari kořením a vmícháme opraženou směs. Přivedeme k varu, odstavíme.

3

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji do zlatova. Přidáme do kastrolu, podáváme jako chuťovku k masu a rýži.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme sušené feferonky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept