Turecký jehněčí pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecký jehněčí pilaf
Turecký jehněčí pilaf
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41728 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
220 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Jehněčí maso |
20 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
150 ml | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 283,5mg |
Draslík | 382,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turecký jehněčí pilaf postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a pokrájíme na hrubé nudličky, osolíme, okořeníme hrubě drceným pepřem, zprudka osmažíme na 50 g nakrájené a rozškvařené slaniny. Přidáme hořčici, víno, mírně |
2 | podlijeme vodou, dusíme do měkka. Opranou rýži osmahneme na másle s polovinou rozkrájené cibule, přilijeme trochu vody, osolíme a dusíme také do měkka. Zbylou slaninu krájíme na nudličky, rozškvaříme, přidáme žampiónové plátky, cibuli a nudličky rozkrájené papriky. Vše podusíme a odstavíme. Vychladlou rýži promícháme se směsí žloutků a strouhaného sýra, polovinu vložíme do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, promícháme se smetanou a dušenou zeleninou. Nakonec ještě zbytek rýže, vše pokapeme máslem a zapečeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Takto můžeme připravit i skopový pilaf.