Rumunská masová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumunská masová směs
Rumunská masová směs
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41907 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Kmín celý |
300 g | Kuřecí stehna |
1 kávová lžička | Máta |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřová krkovička |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 138,3mg |
Draslík | 367,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Kuřecí stehna, Máta, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kečup, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumunská masová směs postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na oleji zprudka osmahneme nakrájenou slaninu a omyté, na kostičky nakrájené vepřové a kuřecí maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, znovu osmahneme, osolíme a okořeníme. Přidáme kečup, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. |
2 | Chvíli před koncem dušení vmícháme očištěné, na proužky nakrájené papriky. |
3 | Šťávu podle potřeby zahustíme nastrouhaným nebo rozdrobeným chlebem. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb. |