Zelené fazolky se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolky se šunkou
Zelené fazolky se šunkou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41950 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 506,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolky se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky vložíme do kastrolu s vroucí vodou a na mírném plamenu vaříme asi 10 minut, poté fazolky slijeme, prolijeme studenou vodu a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, šunku nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostičky. |
2 | V kastrole na másle lehce osmažíme cibuli s česnekem, přimícháme šunku, rajčata, sůl, pepř a tymián a zhruba 5 minut dusíme. Poté vmícháme fazolky a dusíme ještě 5 minut. |