Jednoduchý recept

Nejlepší tvarohové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42009

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao
6 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Soda jedlá
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Tvarohová náplň
250 g Cukr moučkový
250 g Máslo čerstvé
500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
Čokoládová poleva
100 g Máslo čerstvé
80 ml Voda pitná
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 072kJ
5% Sacharidy 19 g
24% Tuky 18 g
5% Sodík 101 mg
10% Bílkoviny 6 g

Nejlepší tvarohové řezy postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.

2

V misce ušleháme žloutky s moučkovým cukrem, přimícháme horkou vodu, polohrubou mouku, jedlou sodu, kakao, olej. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a poté ho opatrně zamícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

3

Upečený korpus necháme vychladnout.

4

V míse smícháme máslo, tvaroh a moučkový cukr. Hotovou tvarohovou směsí potřeme vychladlý korpus.

5

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a poté nalijeme na tvarohovou směs. Hotové řezy vložíme na 30 minut do chladničky a po ztuhnutí čokolády můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept