Francouzský koláč far - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský koláč far
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42068 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
130 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Rum |
6 ks | Vejce slepičí |
120 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 56,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rum, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský koláč far postup přípravy receptu:
1 | Do velké nerezové mísy vložíme vejce. Pomalu za stálého šlehání přimícháváme cukr a vanilkový cukr. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezačne pěnit. |
2 | V hrnci svaříme mléko a po částech do něj přimícháváme máslo. Když se nám máslo v mléce rozpustí, tak hrnec sundáme ze sporáku a přimícháme rum. |
3 | Vlažnou směs mléka s máslem a rumem pomalu přimícháváme k vejcím s cukrem a chvíli šleháme. |
4 | Nakonec do směsi pomalu přimícháme mouku a šleháme pomocí metly. Těsto necháme odpočívat 10 minut. Zapékací mísu vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
5 | Sušené višně rozprostřeme na dno zapékací mísy a zalijeme těstem. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 80 minut. V polovině pečení teplotu snížíme na 180 stupňů Celsia. Po upečení necháme koláč vychladnout a pak podáváme. |