Recept

Hovězí guláš na pivu s bramborami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42161

Ingredience

120 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
500 g Brambory
1 kávová lžička Chilli koření mleté
4 ks Cibule
1 kg Hovězí kližka
2 polévková lžíce Med včelí
30 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
5 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 001kJ
9% Sacharidy 34 g
26% Tuky 20 g
16% Sodík 312 mg
75% Bílkoviny 42 g

Hovězí guláš na pivu s bramborami postup přípravy receptu:

1

Hovězí kližku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme nahrubo, rajčata nakrájíme na kostky. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky.

2

V silnostěnném kastrolu osmažíme slaninu s cibulí dozlatova. Poté vmícháme maso, zasypeme moukou a minutu smažíme ze všech stran. Maso osolíme, opepříme, přelijeme pivem, vmícháme med, rajčata, bobkové listy a chilli koření. Maso přivedeme k varu, poté plamen zmírníme a pod poklicí maso 3 hodiny pomalu vaříme, až je měkké. Zhruba 20 minut před koncem varu přidáme k masu připravené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept