Jednoduchý recept

Jáhlová kaše se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42165

Ingredience

300 g Jáhly - loupané proso
500 ml Mléko plnotučné
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
200 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 983kJ
18% Sacharidy 65 g
49% Tuky 37 g
7% Sodík 145 mg
54% Bílkoviny 30 g

Jáhlová kaše se sýrem postup přípravy receptu:

1

Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Do kastrolu vlijeme mléko, 500ml vody, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Přidáme jáhly a za stálého míchání zvolna uvaříme kaši.

3

Do hotové kaše vmícháme nastrouhaný sýr. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Rozprostřeme do ní kaši a v mírně vyhřáté troubě zapékáme 15 minut.

4

Nakonec sýrovou kaši zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutky a ještě 15 minut zapékáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept