Jednoduchý recept

Bifteky s portským

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42173

Ingredience

1 ks Bujón hovězí
2 ks Cibulka jarní
800 g Hovězí svíčková
30 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
120 ml Voda pitná
2 kávová lžička Víno madeira
80 ml Víno portské
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 419kJ
3% Sacharidy 11 g
36% Tuky 27 g
41% Sodík 814 mg
83% Bílkoviny 47 g

Bifteky s portským postup přípravy receptu:

1

Svíčkovou nakrájíme na 4 silné bifteky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí.

2

Na rozpáleném másle osmažíme bifteky, z každé strany asi 2,5 minuty, poté je vyjmeme a držíme na teple. Ve vodě 10 minut vaříme hovězí bujón.

3

Do výpeku vložíme žampiony a za občasného míchání je 5 minut podusíme. Přimícháme cibulky a dusíme ještě minutu. Do směsi vmícháme mouku, minutu smažíme, zašleháme vývar, portské, madeiru, smetanu a na mírném plameni pomalu vaříme, až omáčka zhoustne.

4

Bifteky lehce osolíme a servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept