Hovězí rolka plněná žampiony a brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí rolka plněná žampiony a brusinkami
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 125 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42183 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
50 g | Brusinky |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
3 kg | Hovězí roštěnka vys. peč. |
75 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno madeira |
1 dl | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 434,0mg |
Draslík | 141,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 73,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Olej slunečnicový, Pažitka, Pomerančová kůra, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Cibule červená, Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí rolka plněná žampiony a brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a nadrobno nakrájíme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. |
2 | Rozpálíme velkou pánev, orestujeme na ní slaninu, pak přidáme máslo, nadrobno pokrájenou červenou cibuli, česnek a žampiony. Opečeme dozlatova. |
3 | Nakonec přimícháme sušené brusinky, strouhanku, pomerančovou kůru, promícháme a přilijeme trošku vody. Pak přimícháme najemno nasekanou pažitku, osolíme a opepříme. |
4 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Roštěnec očistíme, rozřízneme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Doprostřed masa klademe připravenou směs ze slaniny a žampionů, srolujeme a zajistíme pomocí kuchyňské nitě. |
5 | V pekáči rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak vložíme pekáč i s rolkou do trouby a pečeme 105 minut. Maso vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple. |
6 | Výpek z masa nalijeme do kastrůlku, přilijeme zeleninový vývar, madeiru a povaříme asi 10 minut. Nakonec omáčku zahustíme máslem, škrobem a dobře promícháme. |
7 | Maso krájíme na plátky, servírujeme na talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou. |