Recept

Hovězí svíčková na portské víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42194

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 kg Hovězí svíčková
150 ml Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
450 g Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 362kJ
5% Sacharidy 16 g
7% Tuky 5 g
15% Sodík 306 mg
101% Bílkoviny 57 g

Hovězí svíčková na portské víně postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a opepříme.

2

V pekáči rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak na maso položíme snítky rozmarýnu a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut. Po upečení maso vyjmeme z trouby a udržujeme v teple.

3

Na pánvi rozpálíme polovinu másla, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, zbytek rozmarýnu a orestujeme.

4

Pak do pánve nalijeme portské víno a prudce povaříme. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přilijeme hovězí vývar a opět tekutinu svaříme na polovinu. Nakonec z omáčky vyjmeme rozmarýn a přimícháme máslo.

5

Maso krájíme na plátky a servírujeme přelité omáčkou z portského vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept