Velký indický Mughal - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velký indický Mughal
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42197 |
Kategorie: | Alkoholické koktejly |
Ingredience
4 ks | Citrony |
250 g | Cukr moučkový |
400 ml | Džus pomerančový |
200 ml | Koňak Armaňak |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
200 ml | Rum |
4 hrnek | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 l | Víno šumivé (sekt) |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 225,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Džus pomerančový, Pomerančová kůra, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Smetana čerstvá ke šlehání, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velký indický Mughal postup přípravy receptu:
1 | Cukr smícháme s vodou dle potřeby a strouhanou citronovou a pomerančovou kůrou. Svaříme, scedíme a necháme vystydnout. |
2 | Poté vmícháme rum a koňak, pomerančový džus, šťávu vymačkanou z citronů a smetanu. Důkladně rozkvedláme a v lednici vychladíme. Šampaňské rovněž vychladíme. Do směsi ho přidáme těsně před podáváním. Servírujeme s ledem. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na vychlazení.