Hovězí svíčková pečeně na Madeiře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková pečeně na Madeiře
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42204 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1,3 kg | Hovězí svíčková |
1 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
750 ml | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 823,5mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cukr třtinový, Hovězí svíčková, Ocet vinný červený, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková pečeně na Madeiře postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, nožem uděláme do masa zářezy a zasuneme do nich kousky anglické slaniny. Maso vložíme do mísy. |
2 | V misce promícháme madeiru, najemno nakrájenou šalotku, nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, vinný ocet, třtinový cukr, najemno nasekanou pažitku, rozmarýn, šalvěj, sůl, pepř. Připravenou marinádou přelijeme maso v míse a uložíme do chladničky, kde ho necháme přes noc marinovat. |
3 | V pekáči rozpálíme olej, vložíme do něj maso a ze všech stran ho opečeme. Pak maso vyjmeme a do pekáče vložíme zeleninu a orestujeme ji. |
4 | Na opečenou zeleninu položíme opečené maso, přilijeme polovinu marinády, vložíme do trouby a pečeme asi 100 minut. Během pečení maso podléváme marinádou. |
5 | Po upečení maso nakrájíme na plátky, klademe na talíře a přelijeme výpekem. |