Vepřová kýta smažená na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta smažená na víně
Vepřová kýta smažená na víně
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 42209 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Hrášek mražený |
300 ml | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kari koření |
80 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej rostlinný |
600 g | Vepřová kýta |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 707,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 530,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Kari koření, Mandle, Olej rostlinný, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta smažená na víně postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na silnější nudle, mandle spaříme, oloupeme a na másle orestujeme dozlatova, mražený hrášek prolijeme vodou a necháme okapat. |
2 | Na pánvi na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran osmažíme maso, až zhnědne. K masu přimícháme hrášek a mandle. Na mírném plameni za stálého míchání minutu smažíme. Poté přimícháme kari koření, víno a jogurt. Dobře promíchanou směs 3 minuty povaříme. Hned podáváme. |