Recept

Bábovka s čokoládovou drtí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 42221

Ingredience

250 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
125 ml Mléko polotučné
750 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
175 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,132 kcal
Kilojoule 4 737kJ
44% Sacharidy 158 g
64% Tuky 48 g
5% Sodík 100 mg
38% Bílkoviny 21 g

Bábovka s čokoládovou drtí postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme změklé máslo. Můžeme ho rozetřít do pěny buď vařečkou nebo ručním šlehačem. Přidáváme postupně moučkový a vanilkový cukr, přisypeme špetku soli a šleháme, dokud není těsto úplně hladké. Postupně přidáváme vejce a vešleháme je do hmoty.

2

Do mouky nasypeme škrob a promícháme, přidáme ještě sáček prášku do pečiva a prosejeme. Prosátou směs přidáváme po menším množství do ušlehané pěny a mícháme. Nakonec přilijeme mléko a došleháme těsto. Na prkénku nasekáme čokoládu na vaření na drobné kousíčky, vsypeme do hotového těsta a zamícháme. Připravíme si formu na bábovku o průměru 23 centimetrů. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Bábovku pečeme asi 60 minut.

3

Hotovou bábovku vytáhneme z trouby, opatrně ji vyklopíme a počkáme, až vychladne. Pak ji pocukrujeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bábovka s čokoládovou drtí
Není omyl v množství mouky? Děkuji.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept