Kořenící směs zeleninová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořenící směs zeleninová
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42248 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
10 g | Česnek |
500 g | Cibule |
500 g | Kapusta hlávková |
500 g | Kedlubna |
1000 g | Mrkev kořen |
1000 g | Petržel kořen |
200 g | Pórek |
500 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 224,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Kedlubna, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořenící směs zeleninová postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupané cibule, oloupané kedlubny, kapustu, bílou část pórku a česnek. Zeleninu nakrájíme nahrubo a umeleme v masovém strojku. Rozprostřeme na suché plechy, vložíme do vyhřáté trouby, teplotu nastavíme na minimum a zeleninu sušíme při otevřených dvířkách asi 40 minut. Usušenou zeleninu promícháme se solí, nasypeme do suchých sklenic, uzavřeme a skladujeme na suchém místě. |
2 | Směs používáme jako dochucovadlo na způsob vegety. |
Poznámka
Můžeme použít i sušičku na ovoce.