Grilovaná skopová žebra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná skopová žebra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 42327 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
6 ks | Jalovec |
20 g | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Skopová žebra |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 92,0mg |
Vláknina | 888,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Olej olivový, Pepř černý mletý, Skopová žebra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaná skopová žebra postup přípravy receptu:
1 | Skopová žebírka nasekáme na porce, naklepeme, potřeme tlučeným kořením, solí a proložíme kolečky cibule, pokapeme vínem a dáme dvě |
2 | hodiny odležet. |
3 | Maso vyjmeme z marinády, potřeme olejem a grilujeme po obou stranách |
4 | (každou stranu 8 minut). V průběhu grilování potíráme střídavě olejem a marinádou. |
Poznámka
Podáváme s bramborem a zeleninou.