Recept

Kostky s višňovo-čokoládovou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 42341

Ingredience

Na těsto
240 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 ks Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
300 g Ořechy vlašské
4 ks Vejce slepičí
250 g Višně
70 g Čokoláda hořká
60 ml Čokoláda na vaření
Na polevu
1 polévková lžíce Kakao - prášek
4 polévková lžíce Mléko polotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
8% Sacharidy 29 g
22% Tuky 16 g
1% Sodík 13 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kostky s višňovo-čokoládovou polevou postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme mouku s balíčkem prášku do pečiva. Necháme změknout máslo a rozehřejeme čokoládu na vaření. Obojí pak přidáme k mouce a mícháme.

2

Kuchyňským robotem dál zašleháváme postupně jedno vejce po druhém střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme strouhané ořechy.

3

Nachystáme plech o rozměrech 35x20 centimetrů, vymažeme ho tukem a vysypeme hladkou moukou. Vlijeme na něj těsto a pečlivě uhladíme.

4

Připravíme višně, které osušíme, rozkrájíme na poloviny, odstraníme z nich pecky a poklademe jimi hustě těsto vylité na plechu. Višně zasypeme strouhanou hořkou čokoládou, kterou jsme předtím nastrouhali.

5

Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme 30 minut. Hotový moučník vyjmeme z trouby a počkáme, než na plechu vychladne.

6

Mezitím připravíme polevu. Čokoládu nasekáme na drobné kousky. Do středně velkého hrnce vlijeme mléko a vložíme změklé máslo. Mícháme a počkáme, než směs přijde k varu. Přidáme do ní kakaový prášek a promícháváme, aby se vytvořila hladká hmota. Polevou přelijeme vychladlou buchtu a uhladíme povrch. Na chladnějším místě, ovšem ne v ledničce, necháme asi 2-3 hodiny vychladnout. Těsně předtím, než budeme moučník servírovat, ho rozkrájíme na kostky o rozměrech 5x5 centimetrů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept