Papriky plněné zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42345 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
4 ks | Paprika zelená |
4 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
100 g | Rajčata |
200 g | Rýže dušená |
8 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
2 dl | Smetana sladká 12% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 116,6mg |
Draslík | 313,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 575,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana sladká 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nakrájenou mrkev a zakryté podusíme asi 5 minut. Přidáme dušenou rýži, nasekanou petrželku, sůl, pepř a nakrájené rajče. Papriky seřízneme a zbavíme jádřinců, osolíme a naplníme připravenou směsí. Postavíme do hrnce otvory nahoru, zakryjeme zpět otvory seříznutým vrškem, zalijeme do poloviny výšky paprik vodou a zakryté pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme trochou vody a smetanou, necháme povařit. Do odstavené omáčky vmícháme žloutek a omáčkou přelijeme jednotlivé porce paprik na talíři. |