Skopové v rajské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové v rajské omáčce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42370 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Chléb konzumní |
100 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
10 g | Sardelová pasta |
600 g | Skopové maso přední |
3 dkg | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
30 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 132,2mg |
Draslík | 756,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 836,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové v rajské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku. Skopové maso pokrájené na větší kusy osolíme, dáme do hrnce spolu s pokrájenou slaninou, cibulí, rajčaty, sardelovou pastou a chlebovou kůrkou. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, podle potřeby naředíme. Přecedíme, provaříme, vyvařený tuk z povrchu sundáme a vrátíme maso. |
Poznámka
Podáváme s bramborem.