Salát z rýžových nudlí, masa a zeleniny - Kungžung ttokboki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rýžových nudlí, masa a zeleniny - Kungžung ttokboki
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 42448 |
Ingredience
50 g | Cibule |
20 g | Dýně |
60 g | Fazole mungo |
100 g | Hovězí kýta |
13 g | Olej sezamový |
13 ml | Olej stolní |
20 g | Paprika červená |
15 g | Paprika zelená |
300 g | Rýžový papír |
50 g | Shiitake houby |
4 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Marináda | |
---|---|
2,8 g | Česnek |
4,5 g | Cibulka jarní |
6 g | Cukr krupice |
4 ml | Olej sezamový |
9 ml | Omáčka sójová |
0,3 g | Pepř černý mletý |
Kořenící omáčka | |
2,8 g | Česnek |
4,5 g | Cibulka jarní |
6 g | Cukr krupice |
6 g | Med včelí |
4 ml | Olej sezamový |
18 ml | Omáčka sójová |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 135,4mg |
Draslík | 967,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 440,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýně, Hovězí kýta, Olej sezamový, Olej stolní, Paprika červená, Paprika zelená, Shiitake houby, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej sezamový, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Med včelí, Olej sezamový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole mungo, Rýžový papír, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z rýžových nudlí, masa a zeleniny - Kungžung ttokboki postup přípravy receptu:
1 | Rýžové těsto spaříme na chvilku v páře, aby nebylo suché a potom ho rozválíme a nakrájíme ho na nudle, které smícháme se sezamovým olejem. Maso opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme ho v utěrce a nakrájíme ho na proužky, velké jako nudle. Houby a dýni namočíme na hodinu do studené vody a potom nakrájíme na stejně velké kousky jako maso a nudle. Cibuli a papriku očistíme a narájíme na stejné kousky, jako předchozí přísady. Z fazolek Mungo odkrojíme výhonky a ty propláchneme pod tekoucí vodou. |
2 | Na pánvi necháme na oleji ztuhnout celé vejce, které rozkrájíme stejně jako ostatní potraviny. |
3 | Z uvedených ingrediencí přpravíme kořenící omáčky. |
4 | Výhonky mungo spaříme 2 minuty ve vroucí vodě a vodu scedíme. Cibuli, dýni a papriky orestujeme na pánvi. |
5 | Houby a maso ochutíme marinádou a osmažíme je na střední teplotě. Připravené nudle z rýžového těsta chutíme kořenící omáčkou a orestujeme je na pánvi, když jsou orestované ze všech stran přidáme k nim kousky všech ostatních, připravených potravin a chvilku restujeme - asi 30 sekund. Na závěr vmícháme do salátu připravené vaječné nudličky. Salát podáváme teplý v miskách. |