Slávky s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42449 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
110 g | Máslo čerstvé |
30 ks | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 295g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 24g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 629,0mg |
Vitamín E | 41,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 329,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, bobkový list, tymián, část petrželky, přilijeme víno a osolíme. Zakryjeme a vaříme cca 5 minut, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme bezmasou polovinu a vložíme do ohnivzdorné servírovací misky. |
2 | Máslo utřeme s nadrobno nasekaným zbytkem petrželky, prolisovaným česnekem a nasekanou pažitkou. Rozdělíme na jednotlivé lastury a cca 3 minuty zapečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Poté ihned podáváme. |