Pizza s batáty, artyčoky a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s batáty, artyčoky a ricottou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42483 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
150 g | Brambory sladké (Batáty) |
0,5 kávová lžička | Olej olivový |
25 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Rajčata |
100 g | Ricotta |
0,5 hrst | Roketa |
500 g | Těsto na pizzu |
3 ks | Artyčoky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 172g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 178g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 232,7mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Paprika červená, Rajčata, Artyčoky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Protlak rajčatový, Ricotta, Roketa, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s batáty, artyčoky a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané batáty, neboli sladké brambory, nakrájené na tenké plátky potřeme olivovým olejem a opékáme 3-4 minuty z obou stran v troubě. Troubu předehřejeme na 220 °C. Brambory po upečení překrojíme na polovinu. |
2 | Pod rozpálený gril vsuneme červenou paprikou zbavenou semínek a pečeme 6-8 minut, do zčernání slupky. Vytáhneme, po ochladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na tenké proužky. |
3 | Připravený korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem (se sníženým obsahem soli) a na něj narovnáme upečené batáty, červenou papriku, plátky artyčokových srdíček, plátky rajčat, vypeckované černé olivy a nízkotučnou ricottu a pečeme 12-15 minut do ztmavnutí okraje korpusu. Rozkrojíme na 6 dílů a ozdobíme lístky čerstvé rokety. |
Poznámka
Ricotta je nízkotučný krémový sýr podobný tvarohu z kravského nebo kozího mléka. Roketa je salát s hořkou nakyslou chutí.