Maďarský perkelt z vepřového bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský perkelt z vepřového bůčku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
300 g | Cibule |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
750 g | Vepřový bok |
800 ml | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 277,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřový bok, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský perkelt z vepřového bůčku postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dozlatova. Přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme vodou. |
3 | Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a dusíme pod poklicí doměkka. |
4 | Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme. |
5 | Do omáčky přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, kyselou smetanu a dobře provaříme. |
6 | Nakonec omáčku dosolíme, procedíme přes hustý cedník zpět na maso a vše ještě krátce podusíme. |
Budu hodnotit jídlo a ne název, který neodpovídá receptu. Použila jsem polovinu bůčku a polovinu vepřové plece. Kdo nechce šťávu vydusit na tuk, tak může zahustit např. suchou jíškou. Je to opražená mouka nasucho, která se pak rozšlehá v trošce vody. Rajčatový protlak jsem zvyklá osmahnout na trošce oleje, doporučuji vyzkoušet. Jídlo chutnalo a já dávám palec nahoru.