Koláčky z listového těsta s červenou cibulí a chilli papričkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky z listového těsta s červenou cibulí a chilli papričkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42692 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Cibule červená |
370 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 27,8mg |
Draslík | 29,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Oříšky piniové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Listové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky z listového těsta s červenou cibulí a chilli papričkou postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto vyválíme a vykrojíme z něj 4 kolečka a průměru cca 13cm. Na každém vytvoříme ostrým nožem cca 1cm široký okraj a rozložíme je na plech. |
2 | Ve velké pánvi osmahneme na rozpáleném oleji na plátky nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme na proužky nasekanou chilli papričku a cca 1 minutu restujeme. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Kolečka těsta kromě okrajů potřeme pestem, rozetřeme na něj cibulovou náplň a posypeme piniovými oříšky. |
4 | V troubě předehřáté na 220 °C pečeme koláčky 12-15 minut dozlatova. Ihned teplé podáváme. |