Grilované vepřové plátky se salátem - Džéjuk kúi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 81 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované vepřové plátky se salátem - Džéjuk kúi
Celkový čas: | 81 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 21 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 42695 |
Ingredience
50 g | Chryzantéma |
50 g | Salát hlávkový |
8 ml | Sirup zázvorový |
550 g | Vepřová kýta |
15 ml | Víno rýžové čínské |
Kořenící omáčka | |
---|---|
5,5 g | Česnek |
14 g | Cibulka jarní |
24 g | Cukr krupice |
26 ml | Olej sezamový |
13 ml | Olej stolní |
49,5 ml | Omáčka sójová |
14 g | Paprika mletá sladká |
0,3 g | Pepř černý mletý |
15 ml | Víno rýžové čínské |
19 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 94,0mg |
Draslík | 572,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová kýta, Víno rýžové čínské, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej sezamový, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Víno rýžové čínské, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Sirup zázvorový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chryzantéma nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované vepřové plátky se salátem - Džéjuk kúi postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát a lístky chryzantémy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, lístky z chryzantémy otrháme a salát rozebereme na jednotlivé listy na konečnou oblohu pokrmu. Vepřové maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na větší obdélníčky - 4 x 6 cm. Kousky masa na stranách několikrát nařízneme, aby se nám při grilování nezkroutilo. |
2 | Nakrájené maso důkladně obalíme v marinádě - ve směsi zázvorové šťávy a rýžového vína a necháme v této směsi 10 minut marinovat. Po této době smícháme maso s 2/3 kořenící omáčky tak, abychom obalili každý kousek masa a necháme obalené maso odpočinout 30 minut. Marinované vepřové kousky potom grilujeme na grilu tak, že maso uložíme na grilovací rošt asi 15 cm nad zdrojem tepla, abychom maso nespálili. |
3 | První 3 minuty opékáme maso zprudka, potom oheň zmírníme, a dopékáme dalších 15 minut. Po 15 minutách maso obalíme zbytkovou třetinou kořenící omáčky a ještě 3 minuty grilujeme. Grilované vepřové maso podáváme obložené hlávkovým salátem a lístky chryzantémy. |
4 | Kořenící omáčka: |
5 | Jarní cibulku a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s dalšími ingrediencemi, uvedenými v seznamu surovin. |