Jednoduchý recept

Dušené závitky s parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42710

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 g Brusinky sušené
1 ks Cibule červená
1,5 kg Hovězí svíčková
230 g Jehněčí maso mleté
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
75 g Strouhanka
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
200 ml Víno portské
2 stroužek Česnek
70 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,019 kcal
Kilojoule 4 264kJ
9% Sacharidy 31 g
37% Tuky 27 g
61% Sodík 1 g
195% Bílkoviny 110 g

Dušené závitky s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Za pomoci paličky na maso je jemně naklepeme.

2

V míse smícháme mleté jehněčí maso, strouhanku, nastrouhaný parmezán, na kostičky nakrájenou parmskou šunku, sušené brusinky, vejce, prolisovaný česnek, najemno nasekanou pažitku a promícháme.

3

Na každý plátek hovězí svíčkové naneseme vrstvu jehněčí směsi, závitek zarolujeme a pomocí kuchyňské nitě zajistíme.

4

V hrnci rozpálíme slunečnicový olej a osolené a opepřené závitky na něm ze všech stran opečeme. Potom závitky přendáme na talíř a udržujeme v teple.

5

Do kastrolu nasypeme najemno nasekanou cibuli, bazalku a opékáme. Přimícháme rajčata, rajčatový protlak, portské víno a 200 ml vody. Vše promícháme a asi 2 minuty povaříme.

6

Do kastrolu vrátíme závitky, snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 90 minut. V případě potřeby podléváme střídavě vínem a vodou.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept