Jednoduchý recept

Těstovinová rýže

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 42716

Ingredience

500 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 578kJ
17% Sacharidy 61 g
13% Tuky 10 g
18% Sodík 366 mg
23% Bílkoviny 13 g

Těstovinová rýže postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu vody a vypracujeme tužší hladké těsto. Tuhost těsta regulujeme vodou. Těsto důkladně prohněteme a strouháme na hrubém struhadle rovnou do vroucí osolené vody. Promícháme, aby se rýže nelepila, povaříme 5 minut a scedíme. Do těstovinové rýže přimícháme trochu másla a ještě teplé podáváme.

2

Těstovinovou rýži používáme všude tam, kde bychom použili klasické těstoviny.

Poznámka

Množství vody do těsta je pouze orientační.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept