Pečená treska - Barramundi putanesca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska - Barramundi putanesca
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42901 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Estragon |
4 kávová lžička | Olej olivový |
125 g | Olivy zelené |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
8 ks | Rajčata |
400 g | Treska aljašská |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Cibule, Estragon, Rajčata, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska - Barramundi putanesca postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozpálíme olivový olej a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme lístky estragonu, najemno nakrájené ančovičky a rajčatový protlak. Za stálého míchání cca 3-4 minuty orestujeme. |
2 | Poté přilijeme víno, vmícháme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, vypeckované olivy a dusíme, dokud se rajčata nerozvaří. |
3 | Připravíme 4 pláty alobalu o rozměru cca 30x30 cm. Na každý dáme porci ryby a rozdělíme na ně připravenou omáčku. Protilehlé strany alobalu spojíme, dvakrát přeložíme a sbalíme. |
4 | V troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 25 minut. Podáváme teplé. |
Poznámka
Místo tresky lze použít Barramundi - rybu střední velikosti, připomínající treskovité ryby.