Grilovaný pilobřich ostnitý s tahino-arašídovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný pilobřich ostnitý s tahino-arašídovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42920 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Pilobřich ostnitý |
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo arašídové |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Sezamová pasta |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
65 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 88,4mg |
Draslík | 229,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Koriandr čerstvý, Cibule, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Máslo arašídové, Med včelí, Sezamová pasta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pilobřich ostnitý, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný pilobřich ostnitý s tahino-arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na omáčku v kastrolu rozpálíme máslo, přisypeme najemno nakrájenou cibulku, kmín a nasekaný koriandr a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté vmícháme sherry, sezamovou pastu, arašídové máslo, med, citronovou šťávu a vodu. Na mírném ohni cca 5 minut povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a omáčku uchováme teplou. |
2 | Filety ryby pokapeme citronovou šťávou a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme pod mřížku rozpáleného grilu a grilujeme po každé straně cca 2-3 minuty. Přemístíme na vyhřáté talíře, každou porci přelijeme lžící arašídovo-tahinové omáčky, dozdobíme lístky koriandru, čtvrtkami citronu a ihned podáváme. |