Jednoduchý recept

Platýz a omáčka z pomeranče

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42962

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Estragon
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Platýz celý
0,5 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
0,5 l Víno bílé
0,8 l Vývar rybí
1 ks Šalotka
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 342kJ
4% Sacharidy 15 g
64% Tuky 48 g
33% Sodík 667 mg
94% Bílkoviny 53 g

Platýz a omáčka z pomeranče postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme troubu na 200°C. Připravíme si zapékací misku stejné velikosti jako připravovaná ryba a nalijeme do ní 5 lžic vody. Očištěného a vykuchaného celého platýze nařízneme, osolíme, opepříme, položíme do zapékací misky a poklademe kousky másla (2 polévkové lžíce). Pečeme 30 minut, ryba musí být propečená, ale musí zůstat vcelku. Pak z ryby připravíme filety asi takto - maso odřízneme po celé délce ryby těsně u páteře a odstraníme kůži, odřezané maso rozpůlíme a tím získáme 2 filety, které podáváme s omáčkou z pomeranče.

2

Pomerančová omáčka se připravuje ze 2 lžic rozpuštěného másla, na kterém 5 minut smažíme nadrobno nasekanou šalotku s nastrouhanou kůrou z velkého pomeranče, přidáme suché bílé víno, rybí vývar, 1 snítku estragonu a po přivedení k varu necháme vše povařit ještě 10 minut.

3

Přecedíme co čistého kastrůlku, přilijeme smíchanou pomerančovou a citronovou šťávu s kukuřičným škrobem a na mírném ohni povaříme 2 - 3 minuty, omáčka by měla trochu zhoustnout. Odstavíme z ohně a vmícháme smetanu, nasekaný zbylý čerstvý estragon, sůl a pepř. Hotovou omáčkou polijeme připravenou rybu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept