Gemfish zapečená s bramborovou kaší a zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gemfish zapečená s bramborovou kaší a zakysanou smetanou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42989 |
Ingredience
6 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kg | Gemfish |
30 g | Máslo čerstvé |
85 ml | Mléko plnotučné |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
65 g | Strouhanka |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 45% |
300 ml | Zakysaná smetana |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 153,6mg |
Draslík | 784,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 520,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 96,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sýr Eidam cihla 45%, Zakysaná smetana, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gemfish, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gemfish zapečená s bramborovou kaší a zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme a společně s horkým mlékem a máslem rozmačkáme na kaši. Tu osolíme a rozprostřeme na dno vymazané zapékací mísy. Přelijeme třetinou zakysané smetany a posypeme najemno nakrájenou cibulí. |
2 | Na kaši poklademe ryby a posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Přelijeme větší částí zbylé smetany a zaprášíme mletou paprikou. |
3 | Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a cca 30-35 minut zapečeme dozlatova. |
4 | Rozdělíme na talíře, každou porci dozdobíme lžící smetany a poprášíme paprikou. |
Poznámka
Podáváme s dušeným chřestem. Gemfish chutí připomíná makrelu.