Citrusový zmrazený nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citrusový zmrazený nákyp
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42995 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
90 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Limetka |
0,5 ks | Pomeranče |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Želatina |
125 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 225,3mg |
Draslík | 149,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Limetka, Pomeranče, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Citrusový zmrazený nákyp postup přípravy receptu:
1 | Uděláme z pergamenového papíru zvýšené límečky 4 formičkám na nákyp a zavážeme je provázkem. |
2 | Do horké vody nalijeme želatinu a promícháme, aby se rozpustila. Necháme 3 minuty odstát a promícháme, až bude čirá. Poté necháme 15 minut vychladnout. |
3 | Ušleháme vejce s cukrem, přidáme kůru a šťávu z pomeranče, citronu a limetky a zamícháme. Vmícháme želatinu a promícháme, aby se vše spojilo. |
4 | Do vychlazené mísy dáme smetanu a vyšleháme šlehačku. Našleháme žervé a přidáme ke šlehačce, promícháme. Přeneseme do ovocné směsi a promícháme. |
5 | V další míse ušleháme sníh z bílků a přidáme též do ovocné směsi. |
6 | Nalijeme do připravených misek kousek pod okraj límečků. Formičky dáme do mrazáku a necháme 2 hodiny mrazit. |
7 | Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním. Odstraníme papírové límečky a podáváme. |
Poznámka
Voda musí být horká. Vajíčka oddělíme, bílky a žloutky zvlášť. Z citronu, limetky a pomeranče nastrouháme kůru a použijeme šťávu.