Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43004

Ingredience

1,5 kg Brambory
150 g Cibule
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
4 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 026kJ
11% Sacharidy 39 g
10% Tuky 7 g
30% Sodík 597 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chlupáče postup přípravy receptu:

1

Omyjeme 500 g brambor a uvaříme je ve vodě (1 litr) ve slupce. Scedíme je a vychladlé nastrouháme na jemném struhadle a dáme do větší mísy.

2

1 kg syrových brambor omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme je k vařeným bramborám spolu s moukou, solí a vejcem. Vymícháme husté těsto. Nejlépe těsto propracujeme rukou. Ve větším hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli. Z těsta odkrojíme lžicí jeden knedlík a dáme ho do vody uvařit. Na něm vyzkoušíme, jestli se nerozvaří - pokud ano, přimícháme k těstu podle potřeby mouku (2-3 lžíce). Necháme je chvíli odpočinout.

3

Mezitím si očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v pánvi na rozpáleném sádle usmažíme dozlatova.

4

Chlupaté knedlíky vykrajujeme lžicí, dáváme je co nejrychleji do vroucí vody, opatrně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je přibližně 3-5 minut. Vyjmeme sítem a propláchneme pod tekoucí vodou.

5

Podáváme je polité usmaženou cibulkou a s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept